Starta företag

Så får du ordning på företagets ekonomi

Som företagare är du redan medveten om att din verksamhet ligger i dina händer. Det betyder att dina beslut ligger till grund för hur bra det kommer att gå för ditt företag. Företagande kan vara svårt redan som det är, men i rådande tider med både inflation och pandemier är det betydligt knepigare.

Är du en av många företagare som har fått det lite svårare ekonomiskt under de senaste åren? Att hålla företaget levande i krisande tider är allt annat än lätt, men som tur är finns det lösningar på problemet. Här nedan listar vi några bra tips som du kan använda för att få ordning på företagsekonomin igen.

Bästa tipsen för företagets ekonomi

Det finns flera sätt att gå tillväga för att få ordning på företagets ekonomi. Om det krisar rekommenderar vi dock att ansöka om ett bra lån, t.ex. från Nstart som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar och skulder.

  • Investera i ett riktigt bra bokföringsprogram. Satsa på ett program som lämpar sig för företagets behov, men som samtidigt inte kostar för mycket.
  • Sälj dina fakturor och få in pengar mycket snabbare. Har du kunder som ofta är sena med betalningarna kan du sälja fakturorna till ett annat företag och få betalt direkt.
  • Titta på de utgifter du har idag och se om det finns något du kan stryka, digitalisera, avsluta eller byta leverantör för.
  • Många betalningslösningar är bra, men du behöver inte överdriva. Låt dina kunder välja mellan 2-3 stycken, så minskar du kostnaderna för ditt företag och samtidigt värnar om dina kunder.

Starta företag