Starta företag

Driv företaget från ett kontorshotell

Det är roligt att driva företag, samtidigt som det innebär många utmaningar. En utmaning är ditt kontor. Genom att driva företag från ett kontorshotell kan du spara tusenlappar, skapa en bra arbetsdag och lättare utveckla företaget. Förutom att du också kommer att förbättra din psykiska hälsa.

Hitta kontorshotell

Idag växer det upp kontorshotell över hela landet. Både i stora städer, liksom i mindre kommuner. Företagare har upptäckt hur smart det är att dela lokaler och ta hjälpa av varandra, istället för att sitta hemma eller i egna små kontor. Hos Workaround hittar du kontorshotell över hela Sverige: från Malmö i söder till Umeå i norr. Flest kontor hittar du i Stockholm. Trevliga och inspirerande coworking-ställen där du antingen hyr eget kontor eller en stol. Utifrån behov och ekonomi. Gå in på Workaround och hitta ditt nästa kontor i en rolig, dynamisk och inspirerande miljö.

Arbeta centralt

En av de stora fördelarna med kontorshotell är att du som liten företagare kan ha ett centralt kontor. Det har stora fördelar: när du ska träffa klienter, hålla i konferenser eller arbetsmöten och för att enklare nätverka. Istället för att sitta ensam i din bostad eller i ett eget kontor långt från centrum, så är du där det händer. Det är alltid lättare att möta upp centralt, än att behöva åka ut till förorten.

Effektiv arbetsdag

Effektiv och arbetsdag. Båda orden är lika viktiga. Du kommer jobba mer effektivt när du åker iväg till jobbet. Till ditt kontor eller din stol för en viss tid. Istället för att jobba hemifrån där arbetsdagen kan vara svårare att avgränsa. Du blir aldrig klar. Det är mycket smartare att jobba 6-9 timmar på ett kontor med fokus på att bara arbeta, än att vara i ditt hem där arbete och fritid går ihop. Disken pockar på uppmärksamhet när du ska jobba och jobbet pockar på uppmärksamhet när du är ledig.

God psykisk hälsa

Om du har arbetat på en arbetsplats med dålig ledning och haft jobbiga arbetskamrater är det en dröm att jobba hemifrån. Samtidigt mår vi i långa loppet inte bra av ensamhet. Du behöver människor omkring dig. Som egenföretagare kan det göra stor skillnad att hyra en stol ett par dagar i veckan på ett av Workarounds kontorshotell. Arbeta i en dynamisk miljö med andra människor. Kunna ta en kopp kaffe och småprata tio minuter eller rent av hitta en annan företagare att luncha med en gång i veckan. Att bara vara i en social miljö kan göra stor skillnad för din psykiska hälsa. Det som också skiljer ett kontorshotell mot en vanlig arbetsplats är att du väljer vem du umgås med. Du har ett val och gör vad du vill.