Starta företag

Hitta rätt personal med videopresentationer

Som företagare är det oerhört viktigt att hitta de rätta medarbetarna. Att anställa fel person kan få mycket negativa konsekvenser. Ett ny metod för att både snabbare och mer effektivt hitta personal är med hjälp av videopresentationer.

Rekryteringsföretag med videopresentationer

Det finns flera rekryteringsföretag som du som företagare kan ta hjälp av för att hitta kompetensen och personen som du behöver. Kombinationen av utbildning, talang och personlighet är det viktiga. Men om du vänder dig till ett rekryteringsföretag i Stockholm som istället för traditionella metoder använder videopresentationer har du mycket större chanser att göra ett bra val. Du kan också själv lyfta fram företaget på ett annat sätt med en film. Istället för att bara skriva en annons och låta de sökande titta på er sajt och Facebooksida. Anlita NextU som rekryteringsföretag i Stockholm som både har videopresentationer och fokuserar på att först göra ett grundligt förarbete. Istället för att de bara presenterar olika personer för er, så lägger de stor vikt vid att redan från början matcha rätt. Vid en bra rekrytering blir både du och den blivande medarbetaren nöjda. Målet är en perfekt match, med insikten om att det kan finnas flera individer som kan vara den rätta.

Spara tid

Det finns flera anledningar att gå via ett rekryteringsföretag för att hitta personal. Först och främst så kommer du att spara mycket tid. För att hitta rätt person krävs det oftast kontakter. Att nätverka och hitta guldkornen på arbetsmarknaden i Stockholm tar tid. Sedan ska du nå personen eller personerna. Skriver du en annons kommer du kunna välja mellan de individer som söker jobbet. Antingen får du ta någon av dem eller vänta. That’s it. Är det en viktig position som kan ta företaget framåt kan du ångra dig rejält när du råkar på mer lämpade personer. Det tar också tid att hålla i anställningsintervjuer. I slutändan handlar det om många timmar.

Fördelar med videopresentation

NextU erbjuder en kombination av tre viktiga ingredienser: noggrann rekrytering, stort nätverk och videopresentation. Den stora fördelen med videopresentation är att både du och den jobbsökande snabbt kan få en känsla om det kan bli en bra matchning. Två personer kan ha samma utbildning, men vara skickliga på olika sätt för samma jobb. Vad är det som ditt företag behöver? Mycket fokus eller en mer kreativ eller social person? Man får inte heller glömma bort personkemi. På en bra arbetsplats jobbar olika personligheter som kompletterar varandra.

Med en videopresentation får du snabbt en bra känsla, istället för att du har behövt boka in ett möte. Du måste sluta med vad du håller på med för att hålla i mötet. Personen kommer till arbetsintervjun. Intervjun har redan tagit tid i anspråk utan att den ens kommit igång. Du måste hålla i intervjun, även om du eller den jobbsökande redan insett att det inte kommer bli något. Inte en gång, utan flera. Då är det mycket effektivare med en videopresentation som tar dig fem minuter att titta på. Sedan kan du fatta beslutet vilka som du ska intervjua.