Starta företag

Marknadsför företaget med sms

Aldrig har det varit enklare att marknadsföra ett företag än idag. Det finns många smarta verktyg att använda som både hjälper dig att öka försäljningen och att bygga en bättre kundrelation. Idag är det fler och fler företag som börjat använda sms på allvar.

Smidigt sms-verktyg

När du ska marknadsföra ditt företag med sms använder du ett smidigt smsverktyg. Att skicka ut sms på egen hand tar bara tid och du kan inte analysera resultatet, förutom att du missar möjligheten att individualisera meddelandena. Det sistnämnda är jätteviktigt. Sms är ett bra komplement till nyhetsbrev och andra marknadsföringsverktyg som du använder. Det är oerhört effektivt, när du använder det på rätt sätt. Med Ungappeds smsverktyg når du enkelt din målgrupp och kan sedan lätt analysera resultaten från dina kunder, även olika kundsegment inom kundgruppen. Du testar det alldeles gratis.

Fördelen med sms

Sms är reklam i nuet. De flesta av oss bär med oss mobiltelefonen överallt. När det surrar eller plingar tar vi upp mobilen, tittar på skärmen och läser snabbt vad som står. Det skiljer sms från ett nyhetsbrev som innehåller fler ord och inte nödvändigtvis kommer upp som text på skärmen. Det visar sig att nästan all sms-reklam blir läst. Det är den absolut största fördelen med sms. Det är klokt att använda Ungappeds smsverktyg som ett komplement till deras nyhetsbrevsverktyg. Sms kan inte ersätta nyhetsbrev då metoderna medför olika resultat. Med sms når du en specifik kund på en gång, men det bygger inte nödvändigtvis en längre relation. Ett nyhetsbrev däremot konverterar både försäljningar och en fördjupad kundrelation. Men du vet inte när eller om brevet alls blir läst.

Använd sms på rätt sätt

Det som är så bra med Ungappeds smsverktyg är att du kan individualisera dina meddelanden, så att rätt kund får rätt erbjudande. Låt oss säga att du driver ett företag som säljer produkter som bärbara solceller, gasolspisar och andra produkter som ofta används i sommarstugor, husvagnar och båtar. För det första är det smart att skicka ut erbjudanden som kunderna behöver just nu. Det är strömavbrott i delar av Uppland. Då skickar du ut meddelanden om gasolspisar, gasolkaminer och dylikt under eller efter strömavbrottet. De kan ta emot sms under strömavbrottet och alla tänker på hur de kan laga mat, få värme. Hur de kan klara sig på egen hand vid svåra situationer. Oavsett vilket slags företag du driver så uppstår alltid situationer då just dina produkter eller tjänster blir än mer aktuella. Med sms kan du nyttja det fullt ut.

För det andra är det smart att skicka ut erbjudanden om produkter som dina kunder inte köpt. Har en kund köpt en gasolspis skickar du en till fyra veckor senare ut ett sms om 20 procent på gasolkylskåp. Plattformen hjälper dig att skicka erbjudanden till kunder som troligtvis är intresserade av just den varan. Enkelt och smidigt.